دروغ سوم؛ کتاب سوم از سه گانه دوقلوها است. داستانِ دو جلد اول کتاب در راستای یکدیگرند و هرکدام تقریبا به صورت مستقل نیز میتوانند یک داستان مجزا باشند اما در جلد سوم بدون دو جلد دیگر معنی ندارد و برداشتی کاملا متفاوت نسبت به کل داستان ایجاد میکند.
معرفی جلد اول و دوم را میتوانید در پستهای زیر بخوانید.
برخی از جملات کتاب
- برام جالب است بدانم چیزهایی که مینویسید واقعیاند یا ساختگی.
در جوابش میگویم که من تلاش میکنم قصههای واقعی بنویسم ولی، یک دفعه، قصه به خاطر همان واقعی بودنش غیرقابل تحمل میشود، از این رو مجبور میشوم عوض کنم. (ص 8)
- وقتی روی مرکز بمب افتاد، ما توی کلاس بودیم و هیچ آژیری در کار نبود. بمبها یکی یکی دو رو برمان میافتادند، شاگردها زیر میزها قایم میشدند، من، همانطور ایستاده باقی ماندم، داشتم یک شعر دکلمه میکردم. خانم معلم خودش را انداخت روی من، افتادم زمین، هیچ چیز نمیدیدم، او داشت خفهام میکرد. سعی کردم هلش بدهم به کنار، اما سنگینتر از همیشه شده بود. مایعی غلیظ، ولرم و شور روی چشمها، دهن و گردنم جاری شد، از هوش رفتم. (ص 28)
- زمان جنگ همه سربازند، حتی روزنامهنگارها. مخصوصا روزنامهنگارها. (ص 103)
- مادر و ورونیک حسابی با هم سرگرم میشوند. میخندند و همدیگر را میبوسند. ورونیک ماجراهای عاشقانهاش را تعریف میکند. قصههای احمقانه: «آن وقت، بهم گفت، آن وقت من بهش گفتم، آن وقت سعی کرد ببوسدم.» (ص 136)
- چیزی که ما در روزنامه چاپ میکنیم، زمین تا آسمان با واقعیت فاصله دارد. صدبار در روز این جمله را چاپ میکنیم: «ما آزاد هستیم» اما در خیابانها سربازهای یک ارتش بیگانه را میبینیم، همه میدانند که زندانیهای سیاسی بیشماری وجود دارد، سفر به خارج ممنوع است و حتی در داخل کشور نمیتوانیم به هیچ شهری برویم. (ص 142)
مشخصات کتاب
عنوان: دروغ سوم
نویسنده: آگوتا کریستف
ترجمه: اصغر نوری
نشر: مروارید
چاپ اول 1393
164 صفحه
قیمت: 7500 تومان
پ.ن: به نظرم همچنان دفتر بزرگ (جلد اول) بهتر از بقیه جلدها بود. در هر جلد حجم فصلها بیشتر میشود (اگر اشتباه نکنم دروغ سوم فقط دو فصل داشت). راویها نیز با هر جلد افزایش پیدا میکنند در جلد سوم داستان هم از زاویه دو برادر روایت میشود و هم بخش کوچکی به صورت دانای کل (سوم شخص). در مجموع تجربه لذت بخشی از خواندن کتاب به صورت مجموعهای و سریالی بود.